Tag «2021换7群»

Pond House / will bruder+PARTNERS

first_img “COPY” Pond House / will bruder+PARTNERS Photographs:  Bill Timmerman Text description provided by the architects. Imbedded in a dramatic rock outcrop overlooking a natural, year-round, swimming hole, the Pond House is a bridge to two unique and disparate ecosystems: the Sonoran Desert and its local riparian microcosm. As a modestly scaled 165 square meter weekend retreat, the Pond House also bridges the metropolitan intensity of Phoenix, thirty miles south, with an idyllic oasis of desert calm and contemplation. Save this picture!© Bill TimmermanRecommended ProductsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 82 ADWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXStonesFranken-SchotterFlooring and Wall Tiles – Dietfurt LimestoneLeaving the ranching and horse riding activities of neighboring properties behind, the house is approached on an unpaved dirt road. Along the arrival drive an arcing naturally weathered steel plate form emerges from the earth, extending to embrace the parking and service structure across the site. The steel arc is pierced once, revealing a path and simple concrete fountain with an overflowing edge as its focal point. The water quietly flows down a natural flagstone stair into a metaphorical canyon formed by the wall of steel and the curving sloped stonewall of the house. The tension between the opposing curved arcs forms a funnel into the home’s entry foyer. The sloped coursing of the home’s stonewall elicits a sense of mythical ruins of past cultures. Save this picture!sectonEntering the house through the sculptural raw steel door with a luminous red resin light slot opens a compressed room sunken in the desert to shoulder height—a frame of stone, textured concrete, steel and re-sawn plywood, with spectacular micro and macro views of the undisturbed Spur Cross Canyon desert to the north. Save this picture!site planIn contrast to this intimate space, the volume of the architecture draws the house’s interior circulation path between curving forms of native stone and red venetian plaster⎯left to a guest/home office suite, or right, down five steps to the great indoor/outdoor living/dining/kitchen space. Following the dynamic of the sloping re-sawn plywood ceiling above, one is drawn into the space by the glow of natural light through the room’s fully glazed east elevation. Carefully crafted to comfort, the materials, textures, and volume give this space its warmth and scale. Large sliding glass doors, a see-through hearth, and spacious cantilevered concrete living deck help dissolve the line between inside and out. Beyond the living zone, through compression of space and stone, the master suite expands to the local and extended landscape through generous glass and operable vent panels. Save this picture!planViewed from the pond below, the house appears to simultaneously grow from and float above the unique geology of its setting. The cantilevered concrete deck, with its illuminated silver metallic coating, floats over the boulders lining the pond. The articulated custom window wall of raw steel plate and weathered steel cladding dances beneath the broad, thin eve of re-sawn plywood. Save this picture!© Bill TimmermanInteriors, fabrics and art are seamlessly integrated with the architecture and the site. Selectively placed windows of glass and colored translucent resin frame unexpected vistas and perspectives. It is architectural equivalent to living in a camera with the multiple apertures and lenses, allowing the world to be seen from many different points of view.Save this picture!© Bill TimmermanProject gallerySee allShow lessUpdate: NYU 2031: NYU in NYCArticlesSt. Hans “Haugen” Performance Center / ctrl+nArticles Share Area:  2300 ft² Photographs United States Houses Save this picture!© Bill Timmerman+ 12 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/138495/pond-house-will-bruderpartners Clipboard Projectscenter_img CopyHouses•United States Architects: will bruder+PARTNERS Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/138495/pond-house-will-bruderpartners Clipboard Pond House / will bruder+PARTNERSSave this projectSavePond House / will bruder+PARTNERS “COPY” ArchDaily CopyAbout this officewill bruder+PARTNERSOfficeFollowProductsWoodGlassStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesUnited StatesPublished on June 06, 2011Cite: “Pond House / will bruder+PARTNERS” 06 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardDoorsRaynorThermal Sectional Doors – FlexFamily™SinksBradley Corporation USASinks with WashBar Technology – Verge LVQ SeriesExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingStonesCosentinoNon-slip Treatment – Dekton® Grip +Metal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsValflon® Coating in Edmonton Public LibraryWallcovering / CladdingLinvisibileLinvisibile Boiserie and Skirting Systems | OrizzonteMineral / Organic PaintsKEIMMineral Paint in Beethoven HausWall / Ceiling LightsEureka LightingCeiling Recessed Lights – OutlineFurnitureFrapontWood Furniture and EquipmentMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?池塘住宅 / will bruder+PARTNERS是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more